Gyerekkel.com
🍂 5 Mesekönyv őszre
2021 okt. 08.

Beköszöntött az ősz, korábban sötétedik. Ilyenkor nem is vágyunk másra, mint otthon jól bekuckózni és csemeténkkel az ölünkben mesét olvasni, böngészni a könyvekben. Ha már “rongyosra” olvastátok Kipp Kopp meséit, – összegyűjtöttünk Nektek 5 másik őszi mesét, melyeket lapozgatva tovább tudjuk fokozni az őszi hangulatot.

 

Janó és Janka őszi meséi – Annie M. G. Schmidt

 

Itt van az ősz, sokat esik az eső és fúj a szél de Janót és Jankát, a két holland kisgyereket ez cseppet sem zavarja. Hiszen egész nap együtt játszanak, hol kinn, hol benn: sétálnak az esőben, sárkányt eregetnek az őszi szélben, leszedik a piros almát, diót törnek a szobában, vagy ha nagyon esik, hát szétvágják a színes újságokat és cirkuszosdit játszanak!

Játssz és örulj az ősznek Janóval és Jankával, Hollandia kedvenceivel!

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

A kisvakond és az ősz – Katerina Miler

 

Az ősz tele van meglepetésekkel. A rövid terjedelmű, színes lapozó oldalain a rajzfilmekből jól ismert, népszerű Vakond figurájával, kalandos történeteivel ismerkedhetnek meg a legkisebbek. 

A sorozat őszi kiadásából kiderül, hogyan készít szilvalekvárt és lekváros lepényt a kisvakond és barátja cinke.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Lengemesék – Ősz a Nádtengeren – Berg Judit

 

Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozatának kötetében sosem látott, új ellenség fenyegeti a Locsogó-tó nyugalmát.

A jószívű és elszánt Füttyös Vilkó idegen vizekre merészkedik, majd minden eddiginél nagyobb veszedelembe csöppen. Timkó Bíbor varázslatos rajzai hűen mutatják be az őszi nádas élővilágát, miközben az olvasót észrevétlenül repítik a békaderbi helyszínére, a füstifecskék szárnyai közé vagy éppen az ellenséggel vívott nagy csata közepébe.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Őszi böngésző – Rotraut Susanne Berner

 

A böngészők legnagyobb előnye, hogy játékos könnyedséggel, észrevétlenül tanítanak, adnak át ismereteket.

Varázslatos őszi sétára invitál a megújult Őszi böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

A tölgyfa születésnapja – Zelk Zoltán

 

A világ végétől kilenclépésnyire, egy aprócska erdő közepén négy testvér éldegélt: Tavasz, Nyár, Ősz és Tél. Egyszer réges-régen valami apróságon összekaptak, és egymás után útra keltek.

Azóta vándorolnak így a világban, s épp csak annyi időre találkoznak a kis házban, hogy elmeséljék egymásnak, mi mindent tapasztaltak. Szerencsénkre Zelk Zoltán lejegyezte az évszakok huszonnégy meséjét.

A Libri Könyváruházából most kedvezményesen megrendelhető! Itt.

 

Kellemes olvasást Nektek! 😊