Gyerekkel.com
👨‍👩‍👧‍👦 Újabb családbarát területek a Városligetben!
2020 dec. 13.

Az első szülinapját nemrég ünneplő Városligeti Nagyjátszótér után újabb gyermek- és családbarát fejlesztéseket adtak át a megújuló Liget Budapest Projekt keretein belül. A jelenleg is érvényben lévő korlátozások miatt pedig most talán még fontosabb, hogy megismerjük azokat a helyeket, ahol kicsit kikapcsolódhat a család! 👇

 

A Liget Budapest Projekt által megvalósított fejlesztésnek köszönhetően decemberben átadták a Múzeum Mélygarázst, elkészült a megújult Botanikus kert, az új kutyás élménypark, és a két kilométer hosszú, kivilágított Városligeti futókör is.

Elmentünk, hogy megnézzük, milyen további előnyöket és új programlehetőségeket kínál a családosok számára a terület #gyerekkel 👦.

🅿️  Mélygarázs


Ha jártatok már a Városligeti Nagyjátszótéren, vagy a szintén nemrég átadott Sportcentrumban, biztosan tapasztaltátok, hogy a park egy autóval nem átjárható, a családok számára teljesen biztonságos, zöld környezet. A parkolás azonban - ezidáig - egy-egy, a látogatók által népszerűbb hétvégi napon igencsak nehézkesnek bizonyult.

Ennek megoldására első lépésként a látogatók már a Dózsa György úti Múzeum Mélygarázst is használhatják, amely tökéletes választás, ha a játszótérre készültök, hiszen ahhoz rendkívül közel helyezkedik el.

A mélygarázs három szinten mintegy 800 autót képes befogadni, valamint a biciklivel érkezőknek egy zárt kerékpártárolót is tartalmaz. Az új létesítmény egész Európában egyedülálló különlegessége, hogy a mélygarázs belső terei a nemzeti képtár gyűjteményéből 12 kiemelkedő magyar mester egy-egy remekművét idézik meg, - így parkolás közben egy picit még művelődhettek is! 😊


A pillanatnyilag elérhető szabad parkólók számáról naprakészen a Liget honalpján tájékozódhattok. A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet alatt este 7 és reggel 7 óra között a mélygarázsban bárki ingyenesen parkolhat.

🐕  Kutyás élménypark


Ha a családotokba egy négy lábú házikedvenc is tartozik, mostantól Őt sem kell otthon hagyjátok! Az "új kutyaparadicsom"-ként is emlegetett élménypark területét biztonságos kerítés határolja, melyen több, zsilipes rendszerű bejáratot helyeztek el.

A parkrész különlegessége, hogy külön elkülönített részt kaptak a kistestű és a nagytestű kutyák, így elkerülhetőek lesznek a konfliktusok, ütközések is. A család házi kedvencét ügyességi elemekkel, alagutakkal, ugró akadályokkal, és szlalom pályákkal mozgathatjátok le. A gazdik és a kutyusok kényelméről kombinált használatú ivókutak és padok gondoskodnak, a terület tisztán tartását pedig több mint egytucat kutyapiszok gyűjtő segíti.🏃‍♀️  Nagy futókör

A Városligeti Sportcentrum őszi átadását követően a park Budapest legsokoldalúbb családi sporthelyévé vált, melynek kínálata most tovább erősödött! A decemberben átadott Városligeti Futókör a pesti oldalon élőknek a népszerű Margitszigeti futópályához hasonló alternatíva, amely a legmodernebb és biztonságosabb szolgáltatásokkal várja a sportág szerelmeseit.

A kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett – az izületeket kímélő - rekortán borítású pálya teljes hosszában kivilágított. A sportolni vágyók kényelmét a Városligeti Sportcentrum női, férfi és akadálymentesített öltözői, valamint számos ivókút szolgáltatja.

 


A 2km-es táv több részletben, akár már a legkissebbekkel is teljesíthető. Ha mégis ráunnátok a futásra, a Városligetben végtelen aktív kikapcsolódási lehetőségből választhattok! A kicsikkel érkezők figyelmébe ajánljuk a Terep Ügyességi parkon belül megépített egyedi, organikus formavilágú mászókát, a mászófalat, valamint a pumptrack-pályát is, amely a futóbiciklisek nagy kedvence. 🏃‍♀️ Mozgásra fel!

🌿  Mőcsényi Mihály botanikus kert

A Mőcsényi Mihály Botanikus Kert színes, hangulatos közösségi térként és természetismereti tudásközpontként is várja a látogató családokat, óvódás-, és iskolás csoportokat

A botanikus kert a szabadtéri biológia és környezetismeret órák izgalmas színteréül szolgálhat. A növénytelepítésre és az információs rendszer kialakítására éppen ezért különösen nagy hangsúlyt fektettek, hiszen a kialakításnál fontos cél volt, hogy a gyermekek minél több növény fajtával megismerkedhessenek.A gyerekkel érkezők körében a botanikus kert legnépszerűbb részlete egyértelműen a területen található, egy különböző felületekből álló mezítlábas ösvény lesz. Használata javítja gyermekeink egyensúlyérzékét, jótékony hatással van testtartásukra, és az élmény által hozzájárul környezetünk közvetlen felfedezéséhez.

A kert területén található, - azt behálózva - egy hangulatos, forrás által táplált kanyargó patakrendszer, valamint a nyílt vizeket és a mocsári élővilágot bemutató medencék is.

A Városligetben szervezett izgalmas gyermekprogramokért és a folyamatosan frissülő, hasznos információkért keresd a Gyerekliget oldalát !

👦  Irány a Liget!

 

Videó a Mőcsényi Mihály botanikus kertről: