Gyerekkel.com
🅿️ Már nem csak időt eltölteni, hanem parkolni is könnyű a Városligetben!
2021 feb. 01.

Jön a tavasz, jön a jó idő, így nem csak érdemes ellátogatni a Városligetbe, hanem az újonnan épült mélygarázsnak köszönhetően már könnyű is! Megmutatjuk milyen tevékenységet folytathat egy család a korlátozások idején is a Ligetben! 👇

 

A Liget Budapest Projekt által megvalósított fejlesztésnek köszönhetően decemberben átadták a Múzeum Mélygarázst, így könnyedén megközelíthetővé vált a Liget autóval is, hogy játszhassanak a gyerekek a Nagyjátszótéren, kipróbálják a Városligeti futókört, sétáljanak a Rózsakertben vagy a Magyar Zene Háza előtt.

Összefoglaltuk, milyen lehetőségeket kínál a terület COVID idején is a családosok számára #gyerekkel 👦

🅿️ Mélygarázs

Ha ismeritek a Városligetet, vagy egyenesen rajongói vagytok a Városligeti Nagyjátszótérnek, biztosan tudjátok, hogy a parkot autóval eddig nem volt könnyű megközelíteni, főleg a zsúfolt hétvégi napokon.

Hatalmas öröm lehet a gyerekes családoknak, hogy decemberben megnyitott a Múzeumi Mélygarázs, ami három szinten mintegy 800 autót képes befogadni és egy zárt kerékpártárolót is tartalmaz.A pillanatnyilag elérhető szabad parkólók számáról naprakészen a Liget honalpján tájékozódhattok. A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet alatt este 7 és reggel 7 óra között a mélygarázsban bárki ingyenesen parkolhat.

Gyerekkel – érkezzünk babakocsival, vagy anélkül – fontos szempont a közelség, és biztonság, amire a Liget Budapest Projekt megvalósításával hatalmas figyelmet szenteltek. A Múzeum Mélygarázs ugyanis nagyon közel helyezkedik el a játszótérhez, ahonnan forgalommentesen, biztonságosan és gyorsan el lehet jutni a játszóra.

Az idősebb, vagy a művészetre fogékonyabb gyerekeknek pedig külön élményt nyújthat, hogy a mélygarázs belső terei a nemzeti képtár gyűjteményéből 12 kiemelkedő magyar mester egy-egy remekművét idézik meg 🖼️. Így egy műveszti tárlatvezetés keretében juthatunk el gyakorlatilag a felszínre, ahol a következő programlehetőségek várnak  👇

⛹️‍ Nagyjátszótér

A hatalmas népszerűségnek örvendő Városligeti Nagyjátszótéren mintegy félszáz különleges játékelem vár Titeket! A játszóelemeket úgy válogatták össze, hogy a 2-14 éves gyermekek képességeit korosztályonként fejlesszék.👨‍👩‍👧‍👦 Hat különféle csúszda, tízfajta hinta és körhinta, négyféle forgójáték, három homokozó, hét típusú egyéni és páros rugós játék, két egyedi tervezésű, fél tucat elemből álló nagy köteles mászókomplexum, tíz földbe süllyesztett trambulin, hosszan kanyargó patak zsilipekkel és más vizes játékok garantálják a felejthetetlen kikapcsolódást!

A játszótér területén akadálymentes mosdó található.


🏃‍ Nagy futókör

A decemberben átadott Városligeti Futókör a pesti oldalon élőknek a népszerű Margitszigeti futópályához hasonló alternatíva, amely a legmodernebb és biztonságosabb szolgáltatásokkal várja a sportág szerelmeseit.

A kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett – az izületeket kímélő - rekortán borítású pálya teljes hosszában kivilágított. A sportolni vágyók kényelmét a Városligeti Sportcentrum női, férfi és akadálymentesített öltözői, valamint számos ivókút szolgáltatja.A 2km-es táv több részletben, akár már a legkissebbekkel is teljesíthető. Ha mégis ráunnátok a futásra, a Városligetben végtelen aktív kikapcsolódási lehetőségből választhattok! A kicsikkel érkezők figyelmébe ajánljuk a Terep Ügyességi parkon belül megépített egyedi, organikus formavilágú mászókát, a mászófalat, valamint a pumptrack-pályát is, amely a futóbiciklisek nagy kedvence. 🏃‍ Mozgásra fel!

🌹 Rózsakert

A Liget ékszerdoboza, az újonnan kialakított Rózsakert, melyben 1500 rózsatő és örökzöldek között sétálhatnak a családok. Nem csak csodás színeket láthattok, de mennyei illatok is kísérnek majd benneteket virágzáskor a Rózsakerti sétátok során.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet- tartja a mondás. Ismerjétek meg a különleges rózsafajtákat, hiszen a gondosan megtervezetett Rózsakertben ízelítőt kaphattok mind a modern rózsafajtákból, mind pedig a régebbi, de ma is közkedvelt rózsafajtákból. A rózsák mellett jeltábla segít kiigazodni a rózsák fajtáját, nevét és típusát illetően.


A csodálatos hangulatú Rózsakert a délutáni csendespihenő helyszínéül is szolgálhat, hiszen a babakocsiban pihenő gyermek mellett anyuka egy padon megpihenve töltődhet fel a Zsolnay díszkút megnyugtató csobogásának hallgatásával.

 

A Városligetben űzhető tevékenységekért és a folyamatosan frissülő, hasznos információkért keresd a Gyerekliget oldalát!

👦  Irány a Liget!